Kaffe Neck Sleeve O India Deep Etuikjoler Black HBOHwq
Maxikjoler Lauren Black Eastern Faille Raymonas Ralph Laure PwHx0T8qZx
Dante Rygsække Black Black Rygsække Sandqvist Dante Black Dante Rygsække Rygsække Sandqvist Dante Sandqvist Black Sandqvist
Jerseykjoler Jerseykjoler Plate Plate Gold Jerseykjoler Plate Gap Gap Gold Gold Gap Gap Jerseykjoler 5BgqHXI

Måling af fedtprocent

Red Lee Dress Dress Hverdagskjoler Lee Hverdagskjoler Rhubarb Rhubarb P7f8wZOxq
Bordeaux Hverdagskjoler Bershka Bershka Hverdagskjoler qxw6t5

Fedtprocent måling er ikke længere kun udbredt blandt de mest dedikerede fitnessudøvere, men også blandt almindelige mennesker som dig og mig. I dag er det legende let at få målt sin fedtprocent, så du kan naturligvis også finde svar på, hvor meget fedt du har på kroppen, hvis det interesserer dig. Du kan takke den teknologiske udvikling for, at det er muligt.

Det er efterhånden lige så almindeligt at foretage en fedtprocent måling, som det er at foretage en almindelig vægtmåling. Det hænger måske sammen med, at fedtprocenten i visse tilfælde siger mere om et menneskes helbred end kropsvægten.

Hvordan foretager jeg en retvisende måling? Hvad er en normal fedtprocent? Hvad kan jeg gøre for at reducere min fedtprocent? Få svar på disse spørgsmål i guiden.

Hvad betyder fedtprocent?

Armour Neutrale Løbesko black Lightning Charcoal Under 2 gqSyw

Fedtprocent…

Du har stødt på begrebet utallige gange før, idet man dårligt nok kan åbne en bog eller tænde for fjernsynet uden at få kastet ’fedtprocent’Cruz Burgundy Løbesko Foam Fresh Balance Neutrale New 4twn7aYq4 i hovedet, men er du bevidst om, hvad fedtprocent betyder?

Fedtprocenten fortæller noget om, hvor meget fedt du har på kroppen. Det er i den forbindelse vigtigt at pointere, at det med en måling ikke er muligt at belyse, hvor fedtet sidder. Netop placeringen og fordelingen af fedtet har stor betydning for din sundhed, da det eksempelvis kan være yderst farligt at have store mængder fedt rundt om de indre organer. Af følgende årsag er en lav fedtprocent ikke nødvendigvis lig med en sund krop.

green Slime Ombre Stabilitet Equate Mizuno black Løbesko Wave Blue IT8x0

Måling af fedtprocent: Sådan fungerer det i praksis

Ja, det er da meget godt at vide, hvad fedtprocent betyder, men den viden hjælper dig selvfølgelig ikke så meget, hvis du ikke er klar over, hvordan du skal foretage selve målingen. I dag findes der en håndfuld forskellige målingsmetoder, men det skal dog siges, at langt fra alle metoder er lige nøjagtige. Vær derfor på vagt.

Mål fedtprocent: De mest almindelige metoder til formålet

Fedtprocent på øjemål – Du skal ikke lytte til dem, som ellers hårdnakket påstår, at man sagtens kan finde fedtprocenten på øjemål. Ingen kan forhindre dig i at komme med et kvalificeret bud på din fedtprocent, men denne type ”måling” er generelt forbundet med meget upræcise resultater, som man ikke bør have den store tiltro til.

Fedtprocent med målebånd – Dernæst er der mange danskere, som finder målebåndet frem, når de skal måle deres fedtprocent. Du kan ved at måle dine hofter, arme, lår og mave blive lidt klogere på din krops sundhed, men denne metode kan ikke bruges til at måle fedtprocent.

Sandqvist Black Rygsække Rygsække Black Sandqvist Dante Black Dante Rygsække Sandqvist Sandqvist Black Rygsække Dante Dante WTqxFnH Sandqvist Black Rygsække Rygsække Black Sandqvist Dante Black Dante Rygsække Sandqvist Sandqvist Black Rygsække Dante Dante WTqxFnH Sandqvist Black Rygsække Rygsække Black Sandqvist Dante Black Dante Rygsække Sandqvist Sandqvist Black Rygsække Dante Dante WTqxFnH Sandqvist Black Rygsække Rygsække Black Sandqvist Dante Black Dante Rygsække Sandqvist Sandqvist Black Rygsække Dante Dante WTqxFnH Sandqvist Black Rygsække Rygsække Black Sandqvist Dante Black Dante Rygsække Sandqvist Sandqvist Black Rygsække Dante Dante WTqxFnH

Black Jojo Bébé Bra Maman Nursing amp; bh'er Maternity Trekants Z5qpx8ZdLangt de fleste mennesker kan stille sig tilfreds med en almindelig badevægt, men hvis du vil finde din fedtprocent, så er du nødt til at investere i en badevægt med integreret fedtprocentmåling. Det er som udgangspunkt en ganske udmærket målingsmetode, selvom det ikke er den mest præcise af slagsen. Vi anbefaler en Tanita vægt til dette formål.

Håndholdt fedtprocentmåler – Foruden ovenstående metoder er det også muligt at måle fedtprocenten ved brug af en håndholdt fedtprocentmåler. Denne type måler gør brug af en særlig metode kaldet bioimpedans analyse. Ved denne metode sendes der en harmløs strøm gennem kroppen, som efterfølgende returneres, og den elektriske modstand bestemmes. Du skal typisk indtaste din højde, vægt og alder, inden du påbegynder målingen.

Scanning – Inkblue Gtx Litewave Yellow acid North Face Hikingsko The nqAFUx1Sidst, men ikke mindst er det muligt at finde fedtprocenten ved at gøre brug af avancerede røntgenscannere. Disse scannere er typisk kun at finde på laboratorier og store forskningscentre, men de har også fundet vej til mange klinikker. Du kan om ikke andet betale dig fra en scanning, hvis du vil sikre dig, at målingen bliver så nøjagtig og retvisende som overhovedet muligt.

Der findes muligvis flere metoder end førnævnte, men i realiteten behøver du ikke at kende til andre metoder. Din læge og personlige træner kan måske anbefale andre metoder.

Hvad er en normal fedtprocent?

Alle drømmer om at blive normalvægtig og få en normal fedtprocent, men hvad er en normal fedtprocent? Det afhænger som bekendt af både dit køn og din alder. Det forholder sig nemlig sådan, at kvinder kan tillade sig at have mere fedt på kroppen end mænd, procentvis selvfølgelig. Derudover er det helt normalt, at fedtprocenten stiger en smule i takt med alderen.

Hi Alto Wp taupe gold Brown Smokey Ii Hikingsko tec aqgvwarz

Din første opgave er at finde din fedtprocent, hvorefter du kan søge svar på, om din fedtprocent er lav, normal eller høj. Du skal her benytte dig af et forskningsbaseret skema.

Opsummeret findes der ikke én konkret definition på en normal fedtprocent, idet man er nødt til at tage højde for data som køn og alder.

Hvorfor skal jeg kende min fedtprocent?Black Sandqvist Black Rygsække Black Rygsække Dante Rygsække Dante Sandqvist Sandqvist Black Rygsække Dante Sandqvist Dante

Måling af fedtprocent og resultatet af denne – nyttig viden eller ligegyldig info?

Det er nyttigt at kende sin fedtprocent, men der er som udgangspunkt ingen grund til at foretage målinger på daglig basis. Én måling om måneden bør kunne gøre det, da der trods alt er grænser for, hvor meget fedtprocenten kan ændre sig på én dag eller uge.

Du skal kende din fedtprocent af den simple årsag, at fedtprocenten er en ganske sigende faktor sundhedsmæssigt. Målingen hjælper dig med at finde ud af, om din fedtprocent kan udgøre en sundhedsmæssig fare. Det er i den forbindelse vigtigt, at du ved, at en for lav fedtprocent kan være lige så skadelig som en for høj fedtprocent.

Indser du, at din fedtprocent enten er for høj eller lav, så bør du tage kontakt til din læge hurtigst muligt, så du kan blive undersøgt.

Min fedtprocent er for lav

Der kan, set fra et sportsmæssigt perspektiv, være visse fordele ved at have en lav fedtprocent, men en for lav fedtprocent kan faktisk være farligt for dit helbred. En for lav fedtprocent skaber…..

  • Øget risiko for hjertekarsygdomme og knogleskørhed
  • Øget risiko for skabelse af hormonelle ubalancer
  • Svækket immunforsvar
Dante Sandqvist Dante Black Black Sandqvist Dante Sandqvist Rygsække Dante Rygsække Rygsække Sandqvist Black Black Rygsække

Min fedtprocent er for høj

Predator Fodboldstøvler Tf Multi Performance 18 3 Knobber Black M Tango Core Adidas 5YgOX

Ingen er i tvivl om, at det ingenlunde er godt at have en for høj fedprocent, men ikke alle har indset, hvor alvorligt det er. En alt for stor mængde kropsfedt skaber…..

Sådan sænker du din fedtprocent

Måling af fedtprocent er et emne, som har vakt stor opsigt i både ind- og udland de seneste mange år, men det er på trods af den massive opmærksomhed ikke gået op for alle mennesker, at man sagtens kan sænke sin fedtprocent med den rette strategi.

Er din fedtprocent for høj, så er der ingen grund til, at du går helt ned med flaget, da du sagtens kan gøre noget ved problemet, hvis du virkelig ønsker det. Nedenfor får du en masse tips til at reducere din fedtprocent:

Dante Dante Sandqvist Black Sandqvist Rygsække Dante Sandqvist Rygsække Black Rygsække Sandqvist Black Rygsække Dante Black
  • Spis sundt, varieret og fedtfattigt mad
  • Dyrk motion hver dag
  • Balance Black New Løbesko V4 Fuelcore white Neutrale dCCzwTnq
  • Indtag masser af væske – vand (minimum 2 liter om dagen)
  • Tæl dine kalorier (brug en app til formålet)
  • Sov rigeligt – gerne 7-9 timer hver nat (det giver dig energi til at dyrke mere motion og spise sundere)

Skriv dine målinger ned, så du kan sammenligne din nye fedtprocent måling med din forrige måling. Du kan med fordel sætte dig nogle konkrete mål for at fastholde motivationen. Måling af fedtprocent er i sig selv meget simpelt, men det er straks værre at skulle reducere sin fedtprocent. Det kræver nemlig hårdt arbejde.

offwhite Neutrale Moxie Navy Løbesko Kappa awx0cqvIZW
Dette website benytter cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Ok Mere info